Bobina este în electrotehnică un dispozitiv electric pasiv, care are două terminale (capete) și este folosit în circuitele electrice pentru a înmagazina energie în câmp magnetic sau pentru detecția câmpurilor magnetice. Parametrul specific al unei bobine este inductanța sa.
 

Un condensator este o componenta electrica pasiva cu 2 terminale care stochează energie electrică intr-un camp electric. Efectul creat de condensator este numit capacitanta.

Rezistorul este o piesă componentă din circuitele electrice și electronice a cărei principală proprietate este rezistența electrică.

Diferite tipuri de diode (semicoductoare)

Dioda (grec.: di doi, dublu; hodos drum) este o componentă electronică cu două terminale (contacte) , având conductanță asimetrică; are rezistență mică (ideal zero) la trecerea curentului într-o direcție și rezistență mare (ideal infinită) la trecerea în cealaltă direcție.

Totul a început cu un tub cu vaccum inventat in 1907, care permitea amplificarea undelor așa dezvoltandu-se transmisiile radio și telefonice pe distante lungi. Trioda folosită era totuși O componenta fragilă cu un consum de substanțial de electricitate. Fizicianul Julius Edgar Lilienfeld a patentat un tranzistor cu efect de câmp în Canada 1925 , care s-a vrut un înlocuitor solid pentru trioda.

Sursa: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Tranzistor